Σύνοψη

1η ταινία ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
🎬 Σκηνοθεσία : Νεριτάν Ζιντζιρία
⏰ Διάρκεια : 13΄
📝 Υπόθεση : Συνθέτοντας ένα βαθιά μυσταγωγικό κόσμο που μέσα από τη χρήση αρχειακού υλικού και τολμηρών κινηματογραφικών επιλογών, συνδιαλέγεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον διαστέλλοντας το χρόνο.

 

📽️  2η ταινία ΑΕΡΟΛΙΝ
🏆 ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ «ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ»
🎬 Σκηνοθεσία : Παντελής -Αλέξης Κουκιάς
⏰ Διάρκεια : 19΄ 
📝 Υπόθεση : Η καθημερινή αγωνία της ηρωίδας για επιβίωση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, που καταλήγει τελικά να εκπροσωπεί μια ολόκληρη γενιά.
 
📽️  3η ταινία ΑΡΚΟΥΔΟΤΡΥΠΑ
🏆 ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
🎬 Σκηνοθεσία : Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιος Ντινόπουλος
⏰ Διάρκεια : 38΄ 
📝 Υπόθεση : Μια πεζοπορία στο βουνό, μια μυστική αρκούδα, μια απρόσμενη προδοσία κι ένα καγουρόπαρτο στο δάσος θα αλλάξουν για πάντα τη σχέση της Αργυρούς με την κολλητή της.
 
📽️  4η ταινία ΔΙΑΒΑΣΗ
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ στην Άρτεμις Φλέσσα & ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στους Πέτρο Σωτηρόπουλο & The Aqua Barons
🎬 Σκηνοθεσία : Αινεία Τσαμάτη Μαυρογεώργη

⏰ Διάρκεια : 21′ 

📝 Υπόθεση : Μια σιδηροδρομική διάβαση στο πουθενά. Δύο ξύλινα φυλάκια. Γύρω κίτρινοι λόφοι κι ανοιχτός ορίζοντας. Δύο φύλακες : ο μοναχικός Γιάννης και ο χαλαρός Αντώνης. Κάθε τόσο, μια φωνή στο μεγάφωνο αναγγέλλει το πέρασμα ενός τρένου. Τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά τους μέχρι να εισβάλει ο έρωτας, συντρίβοντας κάθε βεβαιότητα.
 
📽️  5η ταινία Midnight Skin

🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στον Manu Tilinski & GRAND JURY AWARD – Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής

🎬 Σκηνοθεσία : Μανώλης Μαυρής

⏰ Διάρκεια : 40΄
📝 Υπόθεση : Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στονίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.
 
⏰ Συνολική Διάρκεια Α΄μέρους 131′
 
 
Β΄ ΜΕΡΟΣ στις 21:30
 
📽️ 1η ταινία ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ
🏆 Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Νίκο Κολιούκο, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Μαρίνα Σιώτου
🎬 Σκηνοθεσία : Νίκος Κολιούκος
⏰ Διάρκεια : 33΄
📝 Υπόθεση : Η Αννα είναι λίγο πριν τα τριάντα και νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να πετύχει το όνειρό της, να κυνηγήσει μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αυτοκαταστροφικός αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο της.
 
📽️ 2η ταινία Buffer Zone
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ στον Ανδρέα Μάρκου 
🎬 Σκηνοθεσία : Σάββα Σταύρου
⏰ Διάρκεια : 16΄ 
📝 Υπόθεση : Δύο στρατιώτες από αντίθετα μέτωπα ξεφεύγουν από το καταπιεστικό τους περιβάλλον καθώς ενώνονται και ερωτεύονται μέσω της μουσικής.
 
📽️ 3η ταινία ΠΑΡΕΛΑΣΗ
🏆 Βραβείο «Φρίντα Λιάππα» – Καλύτερης Ελληνικής Σπουδαστικής Ταινίας & Βραβείο Μοντάζ στον Antoine Flahaut &  Βραβείο Σχεδιασμού Ήχου στον Massimo Del Gaudio
🎬 Σκηνοθεσία : Μιχάλης Γαλανόπουλος
⏰ Διάρκεια : 23΄
📝 Υπόθεση : Μια ταινία ενηλικίωσης στη σύγχρονη Αθήνα που προβάλλει τα κοινωνικά προβλήματα του ρατσισμού και τις αντιθετικές εκφάνσεις της νεανικής κουλτούρας με μια άρτια γραφή, που δημιουργεί ατόφια συγκίνηση.
 
📽️ 4η ταινία GOOD GIRLS CLUB : A VIRGINITY ODYSSEY  
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ»στην Rectifier + Tzo & ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΚΟΜΜΩΣΕΩΝ στην Ελίνα Τράντου 🎬 Σκηνοθεσία : Δημήτρης Τσακαλέας και Λήδα Βαρτζιώτη
⏰ Διάρκεια : 17΄
📝 Υπόθεση : Τελευταία χρονιά του λυκείου για δύο κολλητές φίλες που γίνονται 18 και έχουν στόχο να χάσουν την παρθενιά τους το βράδυ των γενεθλίων τους. Όλα πάνε στραβά σ’ αυτή την περιπέτεια – οδύσσεια που μετατρέπεται όμως σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, φιλίας και ενηλικίωσης. Οπως αναφέρουν οι σκηνοθέτες η ταινία μιλά για ένα από τα πιο “σημαντικά” βήματα που νιώθουμε την πίεση να κάνουμε στην εφηβεία και στις φιλικές σχέσεις που μας συντροφεύουν και είναι σύμμαχοι στην πορεία προς την ενηλικίωση. Το Good Girls Club: A Virginity Odyssey είναι μια ωδή στη φιλία, στις μεταβάσεις, στα 18 και σε όλες τις προσδοκίες και τον ενθουσιασμό που κατακλύζουν την εφηβεία.
 
📽️ 5η ταινία A PIECE OF LIBERTY
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 2023
🎬 Σκηνοθεσία : Αντιγόνη Καπάκα
⏰ Διάρκεια : 10΄
📝 Υπόθεση : Το Άγαλμα της Ελευθερίας και ο Τζόκερ είναι δύο περιπλανώμενοι καλλιτέχνες του δρόμου και καταλήγουν αιχμάλωτοι στο ίδιο κελί. Oταν η συστημική βαρβαρότητα του κράτους και της αστυνομίας «σπάσει» την Ελευθερία, ο Τζόκερ θα ψάξει τα κομμάτια της για να τη φτιάξει από την αρχή.
 
📽️ 6η ταινία ΑΡΙΖΟΝΕΣ
🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ στον  Μάριο Κλεφτάκη
🎬 Σκηνοθέτης : Γιώργος Ηλιόπουλος
⏰ Διάρκεια : 29΄
📝 Υπόθεση : Καθώς το πρώτο φως της μέρας σπάει την ομίχλη πάνω από τις στέγες των σπιτιών στον οικισμό ΑΡΙΖΟΝΕΣ, ο Δημήτρης, ένας 32 χρονος άντρας άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό, αποπειράται να βάλει τέλος στη ζωή του, βουτώντας στα νερά ενός απόμερου κόλπου. Οταν τα κύματα θα τον ξεβράσουν στην ακτή, θα αναζητήσει καταφύγιο στο παλιό εξοχικό σπίτι του παππού του. Υπό την μουσική υπόκρουση των εορτασμών της εθνικής επαιτείου της 28ης Οκτωβρίου και των σχολικών παρελάσεων, ο Δημήτρης θα έρθει αντιμέτωπος με πρόσωπα από το παρελθόν και με την τοπική κοινωνία, με έναν κόσμο τελείως άγνωστο για εκείνον. Μία συνάντηση που θα αφήσει ανεξίτηλα  τα σημάδια της στο σώμα του και που θα τον φέρει απροσδόκητα λίγο πιο κοντά στην ανάγκη του για αλλαγή.
 
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Β΄ ΜΕΡΟΥΣ 128΄

Προβολές

  • 19:00
  • 21:30