Σύνοψη

Το “Ενας υπέροχος γείτονας” είναι μια ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία για τον αγαπητό και ιδιαίτερα δημοφιλή κύριο Ρότζερς ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του ‘70 μια τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά και εφήβους, σύμβολο μιας καλοσυνάτης τηλεόρασης για όλους τους Αμερικανούς. Ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία της Μάριελ Χέλερ υποδυόμενος τον Φρεντ Ρότζερς, ο οποίος ξεκίνησε ως οικοδεσπότης ενός τηλεοπτικού προγράμματος για παιδιά και κατέληξε να γίνει ο προσηνής «πατέρας» μιας ολόκληρης γενιάς Αμερικανών.

Η ταινία εστιάζει στη σχέση που ανέπτυξε ο Φρεντ Ρότζερς με έναν βραβευμένο δημοσιογράφο του περιοδικού Esquire ο οποίος πρέπει να του πάρει συνέντευξη και να γράψει, στη συνέχεια, ένα άρθρο 400 λέξεων για αυτόν τον ήρωα της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο ίδιος θεωρεί πως η καλοσύνη του Ρότζερς είναι πέρα για πέρα επίπλαστη. Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει σταδιακά. Οι δύο άνδρες γίνονται φίλοι και παραμένουν φίλοι έως τον θάνατο του Φρεντ το 2003.

Το κλειδί της ταινίας έγκειται στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του συνεντευξιαζόμενου και του δημοσιογράφου με φόντο την Αμερική και τις χιλιάδες αναμμένες τηλεοράσεις στις μικρές αγροτικές κοινότητες.

Προβολές

  • 22.00
  • 22.00
  • 22.00
  • 22.00

Βίντεο & Φωτογραφείες

1 βίντεο 2 φωτογραφείες