Σύνοψη

Καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον αρκτικό κύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή. Μια νέα γυναίκα από τη Φιλανδία φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ. Αναγκασμένη να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ με έναν Ρώσο μεταλλωρύχο, αυτή η αταίριαστη συνάντηση οδηγεί τους επιβάτες του Βαγονιού Αριθμός 6 να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή.

H ταινία κέρδισε το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής (Grand Jury Prize) στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ήταν υποψήφια για 3 Βραβεία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Διεθνούς Ταινίας, υποψήφια για

Καλύτερη Διεθνή Ταινία στα Independent Spirit Awards. Ως επίσημη πρόταση της Φινλανδίας στα Όσκαρ έφτασε στη βραχεία λίστα για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας και κέρδισε Βραβείο Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Σέιντι Χάαρλα και το Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.

Kέρδισε 6 βραβεία στα φινλανδικά Jussi Awards, ανάμεσα τους για Καλύτερη Ταινία της χρονιάς.

Προβολές

  • 20:15
  • 21:30

Βίντεο & Φωτογραφείες

1 βίντεο