Σύνοψη

 

Εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΕ Έβρου

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου στην Αθήνα. Το σχολείο τους στεγάζεται σε ένα κτίριο που φέρνει στην όψη του τη φθορά του χρόνου και μιας δεκαετίας οικονομικής κρίσης.

Όπως πολλά παιδιά της ηλικίας τους, δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βασίζεται στην αποστήθιση γνώσεων και τους οδηγεί στα φροντιστήρια. Το άγχος που φέρνει η κρίση και η πανδημία, κάνουν τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Καθώς οι μαθητές μπαίνουν στη τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου…

Σκηνές παρατήρησης μέσα στις τάξεις και τους διαδρόμους του σχολείου αλλά και στην καθημερινότητα των παιδιών, αποκαλύπτουν πώς ξεπερνούν το άγχος, τα εμπόδια, τη μοναξιά αλλά και πώς αλλάζουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση.

Επί δύο χρόνια, η κάμερα γίνεται μάρτυρας της εμπειρίας των μαθητών και καταγράφει τον τρόπο που εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, απέναντι σε ένα σχολείο που αγνοεί τις πραγματικές τους ανάγκες.

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσουν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Έβρου

Προβολές

  • 20:15