Σύνοψη

Στους New York Times, εκεί όπου παραδοσιακά γράφεται δημοσιογραφική ιστορία, δυο γυναίκες ρεπόρτερ, η Μέγκαν Τούι και η Τζόντι Κάντορ, ερευνούν μια φήμη, μια διαπίστωση που προκύπτει από μισές, κρυφές κουβέντες, για να στοιχειοθετήσουν ένα άρθρο: κάποιος από τους ισχυρότερους άντρες του Χόλυγουντ έχει επανειλημμένα παρενοχλήσει, ίσως και βιάσει, σίγουρα πολλαπλά αποζημιώσει χρηματικά, νεαρές φερέλπιδες ηθοποιούς ή συνεργάτες του. Μόνο που καμιά δεν τολμά να τον καταγγείλει επώνυμα.

Η Μαρία Σρέιντερ μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική δημοσιογραφική έρευνα των Τούι και Κάντορ, που οδήγησε, όχι μόνο στις μηνύσεις κατά του Γουάινστιν, αλλά στην έκρηξη του κινήματος #MeToo και στην επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο. Η ταινία της επικεντρώνεται, από τη μια πλευρά, στο σύμπαν του Τύπου, την αξιοπιστία, την εξουσία, τη δύναμη μιας αποκαλυπτικής, σωστά διασταυρωμένης, είδησης. Κι από την άλλη, στις δυο δημοσιογράφους, την πορεία τους, τη βασανιστικά φειδωλή εύρεση στοιχείων, την προοδευτική ολοκλήρωση ενός κολάζ εγκλημάτων.

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των «Spotlight» και «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου», υπηρετεί με αφηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

 

Προβολές

  • 20:15
  • 21:30

Βίντεο & Φωτογραφείες

1 βίντεο