Σύνοψη

Ένας αστυνομικός σε κατάσταση μόνιμης αϋπνίας ερευνά το μυστηριώδη θάνατο ενός ευκατάστατου μεσήλικα, που φαίνεται να έπεσε από την κορυφή ενός βράχου. Η νεαρή χήρα του, μια όμορφη Κινέζα νοσοκόμα, μοιάζει απαθής απέναντι στο γεγονός, πράγμα που στρέφει το ενδιαφέρον του μεθοδικού αστυνομικού αποκλειστικά επάνω της. Όταν αποφανθεί πως εν τέλει πρόκειται για αυτοκτονία, η σχέση μεταξύ τους πυκνώνει, γίνεται αλληλοκατανόηση, μέχρι που ένας δεύτερος θάνατος επαναφέρει τις υποψίες και περιπλέκει τα πράγματα…

Αστυνομικό θρίλερ, με νουάρ ατμόσφαιρα, σκληρά αρσενικά και femmes fatales. Αλλά μόνο ως πρόφαση. Η καρδιά του είναι μία ερωτική ιστορία με ρετρό αναφορές στο ψυχαναλυτικό σινεμά του Χίτσκοκ, την αισθητική ανεκπλήρωτου πόθου του Γουόνγκ Καρ-γουάι, τη μελό συγκίνηση του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για ένα χιτσκοκικό, στιλάτο νεονουάρ, το οποίο δοκιμάζει τα όρια του είδους, και ένα love story με πικρή επίγευση. Σκηνοθετημένο δεξιοτεχνικά, καρυκευμένο με μαύρο χιούμορ και σινεφίλ αναφορές (από τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» ως το «Βασικό Ένστικτο»).

Προβολές

  • 20:15
  • 21:30

Βίντεο & Φωτογραφείες

1 βίντεο