Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΕ Έβρου
προβάλλει τη Δευτέρα 5/12 στις 20.15 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης  το ντοκιμαντέρ του Λουκά ΠαλαιοκρασσάΤέλος Χρόνου” (Ελλάδα |2022|77΄)

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου στην Αθήνα. Το σχολείο τους στεγάζεται σε ένα κτίριο που φέρνει στην όψη του τη φθορά του χρόνου και μιας δεκαετίας οικονομικής κρίσης. Όπως πολλά παιδιά της ηλικίας τους, δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βασίζεται στην αποστήθιση γνώσεων και τους οδηγεί στα φροντιστήρια. Το άγχος που φέρνει η κρίση και η πανδημία, κάνουν τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Καθώς οι μαθητές μπαίνουν στη τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου…
Σκηνές παρατήρησης μέσα στις τάξεις και τους διαδρόμους του σχολείου αλλά και στην καθημερινότητα των παιδιών, αποκαλύπτουν πώς ξεπερνούν το άγχος, τα εμπόδια, τη μοναξιά αλλά και πώς αλλάζουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση. Επί δύο χρόνια, η κάμερα γίνεται μάρτυρας της εμπειρίας των μαθητών και καταγράφει τον τρόπο που εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, απέναντι σε ένα σχολείο που αγνοεί τις πραγματικές τους ανάγκες.

Μετά την προβολή, τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Στράτος Βραχιώλιας, ψυχολόγος & επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Έβρου

 

Βιογραφικό του σκηνοθέτη
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑΣ
Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και το 2014 απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε εταιρεία παραγωγής στο Λος Άντζελες μέσω υποτροφίας του διεθνούς οργανισμού Libra Group. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το NYU της Νέας Υόρκης. Το «Citizen Xenos», το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του έκανε πρεμιέρα το 2018 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ήταν υποψήφιο για το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας. Το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Final Year», συμπαραγωγή της ANEMON και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2022.
Ακόμα, έχει αναλάβει τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις δράσεις του προγράμματος Active citizens fund Greece με διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2022) και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Σχετικά Άρθρα