Οι Λουί Ζαν και Ογκύστ Μαρί Λουί Νικολά, ήταν κινηματογραφιστές και δημιουργοί του κινηματογράφου (cinematographe), μίας μηχανής λήψης, εκτύπωσης και προβολής του φιλμ. Το 1892, ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους πάνω στην εξέλιξη του κινηματογράφου και κατοχύρωσαν αρκετές ευρεσιτεχνίες, μεταξύ αυτών το διάτρητο φιλμ, το οποίο έδινε την δυνατότητα να ενσωματωθεί σε μία μηχανή προβολής.Θεώρησαν όμως πως ο κινηματογράφος ήταν ήσσονος σημασίας και πούλησαν την εφεύρεσή τους. Στράφηκαν στην έγχρωμη φωτογραφία και το 1903 επινόησαν την πρώτη έγχρωμη φωτογραφική διαδικασία (Autochrome Lumière), η οποία άρχισε να διατίθεται εμπορικά το 1907.

Το 1895 στη Γαλλία, οι αδελφοί Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ, εφηύραν τον κινηματογράφο (cinematographe), χρησιμοποιόντας το κινητοσκόπιο των Ντίκσον και Έντισον, μία φορητή κινηματογραφική μηχανή, λήψεως, εκτύπωσης και προβολής .

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1895, πραγματοποίησαν την πρώτη δημόσια προβολή, στο Παρίσι. Την παρακολούθησαν 35 άτομα επί πληρωμή και προβλήθηκαν δέκα ταινίες συνολικής διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών. Αυτή η ημερομηνία από πολλούς ιδικούς, αναφέρεται  ως η επίσημη  ημέρα εμφάνισης του  κινηματογράφου.  Οι πρώτες κινηματογραφικές ταινίες ήταν μικρής διάρκειας, παρουσιάζοντας συνήθως στατικά, μία σκηνή της καθημερινότητας………

Σχετικά Άρθρα