Η ταινία του κινηματογραφικού εργαστηρίου για παιδιά της ΚΛΑ συμμετέχει στον διαγωνισμό Camera Zizanio!

Στην 22η  Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ταξιδεύει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που δημιούργησε η ομάδα παιδιών που έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό κινηματογραφικό εργαστήρι “ΕνCINEσθηση” στην Αλεξανδρούπολη στο διάστημα 29 Αυγούστου- 3 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης από το Νεανικό Πλάνο και το Φεστιβάλ Ταινιών Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου καλύφθηκαν όλες τις φάσεις δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους, από το σενάριο ως το μοντάζ. Ο σκηνοθέτης, Νίκος Αναγνωστόπουλος, καθοδήγησε τα παιδιά, με μια μέθοδο που μοιάζει με παιχνίδι, στο δρόμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ομαδικής εργασίας, της κριτικής σκέψης και της αποκωδικοποίησης της οπτικοακουστικής γλώσσας.
IMG_20220830_105916_725 (1).jpg

Η ταινία της ομάδας του κινηματογραφικού εργαστηρίου της ΚΛΑ ονομάζεται “Μελωδικός Περίπατος” και είναι μία από τις 112 παραγωγές που συμμετέχουν στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της 22ης Camera Zizanio, που θα πραγματοποιηθεί φέτος 3-10/12 στον Πύργο Ηλείας.  Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων, μαθητές Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, κινηματογραφικές ομάδες και ατομικές συμμετοχές. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Σχετικά Άρθρα