Είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος και ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα χρυσά βραβεία. Ήταν όμως και νικητής.

Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά επειδή είναι μισός Αυστραλός πήγε σε ξενόγλωσσο σχολείο.

Αρχικά εργάστηκε στο χώρο της βιοχημείας στην Αγγλία. Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και δούλεψε για λίγο στο Esquire και το Nitro. Ξανά πίσω στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως βοηθός παραγωγού σε μία εταιρεία παραγωγών μουσικών βίντεο.

Σήμερα έχει μία εταιρία παραγωγής που κάνει ταινίες μόδας για τα περιοδικά Vogue, Glamour, Cosmopolitan αλλά και πιο εταιρικές για τη Shell, τη Jaguar, τη Samsung και άλλες.

Εργάζεται στο Λονδίνο και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει δύο ακόμα ταινίες μικρού μήκους.

Το «Stutterer»

Η ιρλανδικής παραγωγής ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Benjamin Cleary και την Serena Armitage, είναι διάρκειας 13 λεπτών και έχει σαρώσει όλα τα βραβεία και τις διακρίσεις στα φεστιβάλ που συμμετείχε.

Δείτε το τρέιλερ

Το «Stutterer», αφηγείται την ιστορία ενός νέου, μοναχικού αλλά πνευματώδη τυπογράφου με έντονο πρόβλημα στην ομιλία του αλλά με μια αρκετά εύγλωττη εσωτερική φωνή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο του.

Τη στιγμή της απονομής

Να συναντήσει από κοντά την κοπέλα με την οποία φλερτάρει εδώ και καιρό μέσω διαδικτύου, η οποία όμως λόγω της φύσης της επικοινωνίας τους δεν ξέρει για το τραύλισμά του.

«Είναι λιγότερο αγχωτικό απ’ ότι νομίζεις»

«Είναι λιγότερο αγχωτικό απ’ ότι νομίζεις μέχρι που κοιτάς και βλέπεις από κάτω, ακριβώς μπροστά σου και κάθεται ο Leonardo Di Caprio και δίπλα του ο Matt Demon» λέει ο Μιχάλης Παλαιοδήμος για την εμπειρία της τελετής, μιλώντας στο Popaganda.

Πριν την τελετή

«Ναι, εντάξει αν εξαιρέσεις αυτό είναι λιγότερο αγχωτικό απ’ ότι το φαντάζεσαι. Ήμασταν πολύ περισσότερο αγχωμένοι το πρωί αλλά μόλις φτάσαμε εδώ βρήκαμε τους συντελεστές των υπόλοιπων υποψήφιων ταινιών, που έχουμε γίνει φίλοι τις τελευταίες ημέρες, και κάπως μας ηρέμησε αυτό» δηλώνει.

 

Σχετικά Άρθρα